Thursday, 23 August 2012

Meet My "KIDS"

Assalamualaikum...
haloo3..cuti raya dh nak habes..assignment brtimbun lg blum disentuh....
mcm my cousin ckp lah "raye dh habes..max only 3 days"..mak aii..trima je lh hakikat cuti sikit sgt..huhu...

utk entry kali ni cik nadia nak citer lah ttg 'anak2' yg ada d bwh jgaan cik nadia ni..hik3
dh nak dekat 2 taOn cik nadia bela dorang sume..dah besar2 smpai beranak-pinak dah...sob3..
'dwasa' jugak dorang akhirnya...
so, cuti mid sem ni cik nadia brpeluang lah jmpa dorang...actually, mak dgn abah xnak letak dorang kt rumah sbb rumah cik nadia ni dlm kwasan perumahan..jadi ktaorg decide tggalkan kucing2 ni kt kebun je..nasib baek dorang membsr dgn sihat..selang 1hari, abah slalu jenguk & bagi dorang makan..alang3 abah nk pegi kebun ptg tadi, cik nadia apalagi..trus trkocoh2 brsiap nk ikot skali..hihi...excited nk maen dgn dorang..
weeee!! suka2..



 yg depan tu nmanye Alice..yg blkg Uteh - ank Alice.. dua2 sama putih...


yg ni nmanya Tom - ank Alice jugak.. (yg ni jnis demand sikit, xsuka org pgg dia) haish2...


 haa...yg ni pulak Apok@Julia - ank Tom.. sama mcm mummy dia, suka pnjat bumbung..(ssh nak pegang jugak)


Jeng3!! ni la new born kitten cik nadia..hihi... yg putih Tim and yg hitam Tam = Tim & Tam.. huhu.. dua2 ekor ni ank Alice..baru 2 bulan lebih kott..gebu sgtt...=D

Alice & Tim
Tim

Tam

so, dorang ni lah yg cik nadia syg sgt3..dorang slalu hiburkn cik nadia wlaupun jarang2 ktaorg bleh jmpa...
it's okayy ank2ku..nnt mummy blk rumah kita bleh jmpa lagi okay...sobss3..
hope dorang still sehat gebus2 je bila cik nadia blk perlis pulakk yee..hihi...
okay lahh..nnt kalau rajin cik nadia kembali dgn post baru ye..huhu..bubui..
wassalam...=))

Wednesday, 22 August 2012

raya..! raya..! raya..!

assalamualaikum! =)
lambatnyaaa laa haii cik nadia update blog.. wlaupun skg dah raya ke-4 tapi...
hehe..cik nadia tetap nak citer mcm mana persiapan & suasana raya utk taOn ni..hihi..

okay..meh kita tgk aktiviti sehari sebelOm raya~
1st skali : adun2 tepung buat biskut raya..(^^_)

 (ni lah bhan2 mentah sblum benda2 ni bertukar jadik biskut)


 Tadaaa!!! lpas brhempas pulas uli tepung2 tadi..siap sudahh biskut coklat saye..hihi~



 ni la my abah..tgh anyam ktupat..steady abah! >.<



 ni pulak adik saye...buat2 rajin lettuwww tkut xdpt duit raya esOk..hihi...



mlm pulak msak ketupat kt luar rmah..sambil2 tu main bunga api!!


taOn ni raya 1st kt perlis dulu, yg ni kmpg sblah mak..so, sgala msak2 ni buat kt rmah sndri jaa..raya 2nd baru balik kmpg sbelah abah pulak kt lgkawi..blk jumpa 'adk badek' @ sanak sedara yg jarang blh jmpa..meriah sgt bila dh brkumpul skali..riuh rendah rmah tok..sila2 lah tgk gmbar kami yg excited main msak2..(tapi gmbar kaum llaki je yg di-publish ye..ats sbb2 tertentu)huhu...^^,













senget benget je gmbar2 ni..mlas nk edit dah..asalkan blh tgk jd lah ea..hehee..
last but not least cik nadia nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
Maaf Zahir & Batin ye kt sume org yg brkenaan lah..
jgn lupa mkn lemang dgn ktupat byk2..dpt rasa setaOn skalik je..hehehe...=))
okay..dats all..cewahh..adiosss~~  (^_^)  wassalam..



Tuesday, 14 August 2012

aku blogger???

assalamualaikum.....wink3..(^_^)
haa,,akhirnya ada jugak blog aku sendiri...

ni first time aku buat blog..so, mesti la byk salah silap yg aku buat..heee..
sebelum apa2..aku nak kenalkan diri aku dulu...=D

nama penuh aku Nurul Nadia binti Mohd. Nazari...
nickname aku nadia, nad, naddy, & mcm2 lg yg org nk panggil aku...
aku skrg dh 19 thn..(makin tua dh)
aku anak jati utara..asal dari PERLIS...bangga nii...hihi
lagi..lagi..apa lagi....

aku ank 2nd dari 3 beradik..diapit oleh dua hero - abang & adik llaki...
my abah sgt hensem..dan my mama sgt cantek..(bodek2) heee~~~
aku sgt suka KUCING...haiih~~ sejuk hati igt 'anak2' aku kat rumah..
ps - ada baby kucing baru lahir..woaa..excited nak balik main dgn dorang...x))

okay lah...done with my intro..nanti kita citer lagi..
jumpa lagi~ wassalam..=))